internet lejlighed

Sådan får du internet til din lejlighed

I dag er internettet en uundværlig del af stort set alle danskeres liv. Det er ved brug af internettet, at du har mulighed for en række dagligdagsting. Lige fra at tjekke din mail til at streame film. Det hele kræver internet. Derfor er det også forståeligt, hvis du gerne vil have internet i din lejlighed.

Når du gerne vil have internet til din lejlighed, har du flere forskellige valgmuligheder. Hvilken slags internet du bør vælge, kommer an på flere faktorer. Det kan du læse meget mere om det i følgende.

Hvordan får jeg internet?

Når du er bosat i Danmark og gerne vil have internet til din lejlighed eller dit hus, har du fire forskellige muligheder:

  • Fibernet
  • Bredbånd via kabel
  • Bredbånd via telefonstik
  • Mobilt bredbånd

Der er forskellige fordele og ulemper ved hver slags internetforbindelse. De vil blive gennemgået i det følgende, så du bedre kan vurdere, hvilken internetforbindelse du bør vælge.

Fibernet som internet til din lejlighed

Hvis du vælger fibernet, får du den både hurtigste og mest stabile internetforbindelse på markedet. Det skyldes primært, at internetforbindelsen bliver leveret gennem fiberrør. Derfor er fibernet uden tvivl at foretrække – hvis det altså er en mulighed.

Ulempen ved denne type internetforbindelse er nemlig, at den stadig ikke er landsdækkende. Derfor kan du altså godt risikere, at du ikke har mulighed for at få fibernet. I hvert ikke fald ikke uden at betale en væsentlig sum penge for at få etableret fibernettet først. Vil du gerne have fibernet i din lejlighed, kan du finde flere udbydere af internet til lejligheder her

Bredbånd via kabel som internet til din lejlighed

Du kan også vælge at få bredbånd via kabel. Det er den internetforbindelse, der er næsthurtigst og næstmest stabil efter fibernettet.

Bredbånd via kabel har også den fordel at være langt mere udbredt. Derfor er der altså større sandsynlighed for, at du rent faktisk kan få bredbånd via kabel end fibernet. Hvis du vælger bredbånd via kabel, kan du ofte kombinere det med en tv-pakke. På den måde kan du få en god pris på begge dele.

Til gengæld er forbindelsen ved bredbånd via kabel hverken ligeså hurtigt eller stabilt, som hvis du havde valgt fibernet.

Bredbånd via telefonstik som internet til din lejlighed

Hvis der er et telefonstik i din lejlighed eller dit hus, har du også mulighed for at vælge bredbånd via telefonstik. Det betyder derfor også, at denne form for internetforbindelse er en mulighed for de fleste husstande.

Til gengæld er ulempen ved bredbånd via telefonstik, at det er en gammel teknologi. Derfor vil du opleve, at hastigheden kan være en del nedsat. Ligesådan kan selve internetforbindelsen også være ret ustabil.

 De fleste huse og lejligheder har stadig telefonstik, som man kan få internet gennem. Desværre er det en gammel teknologi, så det kan i den grad ses på hastighederne – og lidt på stabiliteten. Derudover kan denne form for internetforbindelse også være ret dyr.

Mobilt bredbånd som internet til din lejlighed

Når du skal udvælge internet til din lejlighed eller dit hus, har du også mulighed for at vælge mobilt bredbånd. Alt efter hvor meget data, altså antal GB, som du vælger, kan det mobile bredbånd meget vel være den billigste internetforbindelse.

Ved denne slags internet, vil du dog have en forbrugsgrænse. Det vil sige, at du maksimalt kan anvende XX antal GB hver måned.

Derudover kører det mobile bredbånd via mobilmaster. Det er samme slags master, som du bruger til din mobiltelefon. Derfor vil dækningen også variere en del, alt efter hvor du bor. Faktisk er der nogle steder, hvor du slet ikke kan få mobilt bredbånd, fordi der ikke er nogen dækning.

Derfor bliver det primært anbefalet, at du kun vælger mobilt bredbånd, hvis der skal være supplement til en anden internetforbindelse. Hvis du har et meget lille behov for internet, kan du også overveje at købe mobilt bredbånd.

Vær opmærksom på hastigheden

Når du skal vælge en internetforbindelse, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at ikke alle bredbåndsselskaber kan leve op til den hastighed, som de oplyser. Derfor vil firmaerne ofte også angive internethastigheden som ”op til”. På den måde garderer de sig mod løfter, som de ikke kan holde.

Det vil derfor også sige, at bredbåndsfirmaerne ofte reklamerer for hastighed, som det er teoretisk muligt for dem at levere – og ikke den reelle hastighed, som du får.

Hvor hurtigt din internetforbindelse er, kommer blandt andet an på, hvor du bor henne. Heldigvis findes der sider på internettet, hvor du kan se, hvilke internetforbindelse der bliver tilbudt til din adresse. Her kan du også se, hvor hurtig de forskellige internetforbindelse kan være. Du kan altid teste din hastighed på speedtest.dk, når du har fået din internet installeret for at sikre du har den rette hastighed.

Der er nemlig ingen grund til at betale for en hurtig internetforbindelse, hvis den alligevel ikke kan leveres med den hastighed til din adresse.